Yin Yoga

Yin Yoga – funktionel Yin Yoga efter Paul Grilley metoden.

I yin yoga arbejder vi med bindevævet for at opnå mere frihed og smidighed i kroppen. Bindevævet er som et edderkoppespind – det hænger sammen fra top til tå og holder hele din krop sammen – derfor omtales bindevævet også som kroppens lim. Det giver kroppen form og ligger omkring alle muskler, ledbånd, sener, indre organer og nerver.

Som en helt naturligt proces “tørrer” bindevævet ud en lille smule hvert eneste dag. Hvis vi ikke bevæger og bruger kroppen, kan bindevævet stivne u-hensigtsmæssigt og det kan resultere i ømhed, spændinger og smerter i kroppen.

Yin yoga er en stille, meditativ yoga, hvor hver stilling typisk holdes i 3-5 minutter. Hermed stimuleres bindevævet  til at blive mere væskefyldt, stærkere og mere fleksibelt. Effekten af disse lange, sunde stræk kan være med til at skabe en mærkbar forandring i både krop og sind.

Kinesisk medicin og meridiansystemet er koblet på  yin yogaen, og man har fokus på at få livsenergien, kaldet Qi  til at flyde frit, for derigennem at skabe harmoni og balance i kroppen.

Yin Yoga passer til alle niveauer – og er et perfekt supplement til de mere dynamiske motionformer som ligger vægt på indre varme og sammentrækning af muskler.