Restorativ Yoga – Yoga i Hvile

Restorativ Yoga er en blid, passiv yogaform som skaber balance i dit nervesystem. Her handler det, for en gang sin skyld, ikke om at præstere, men om at modtage, finde ro og hvile.

I vores moderne og hurtige livstil bliver vi nemt følelsesmæssige pressede og påvirket. Følgerne heraf er at vores nervesystem kommer i ubalance. Det kan resultere i stress, angst, depression og generelt ubalance i sindet. Det påvirker vores humør, fordøjelse, bindevæv, immunforsvar og skaber muskelspændinger i kroppen.

En Restorativ yogastilling er en stilling, hvor du ligger passivt og bliver holdt i denne stilling støttet af puder, pøller eller lign.i 10 min. eller længere. Når du ligger i disse passive, understøttede og trygge restorative stillinger, skabes der basis for at din krop kan give helt slip og slappe af.

Og når din krop får lov til at slappe dybt af, begynder den en selvhealingsprocess, den begynder at reparere både fysiske skavanker og psykiske ubalancer.
Det er afspænding på et dybere plan end søvn. For når vi sover, drømmer vi, og det sætter gang i muskelspændinger.
Du ligger passiv i stillingerne – men du gør alligevel noget aktivt og bevidst for at finde balance og velbefindende i dig selv.
Alle har glæde af Restorativ Yoga og kan praktiseres af alle. Kan med fordel bruges i perioder med fysiske eller psykiske skavanker – men også blot hvis du ønsker at give dig selv  en pause og evt. forebygge ubalance i sindet.

En Restorativ session hos mig vil, nogle gange byde på små blide Yoga bevægelser i starten – blot til at gøre kroppen klar til at ligge passiv i de Restorative stillinger. Herefter ligger vi i stillingerne – nogle op til 10 – 15- 20 min. Jeg guider dig hele vejen.

 Det føles som én lang, dejlig afspænding. Men det er meget mere. Undersøgelser foretaget i USA viser en målbar effekt hos mennesker med stress, forhøjet blodtryk og forskellige andre livsstilssygdomme. Men man behøver ikke være spor syg eller svagelig for at give sig selv denne tid.

I Yogaspiren bruger vi meget udstyr i vores Restorative Yoga – i form af yogapøller, blokke, tæpper, sandsække i diverse tyngder med mere.  Alt udstyr er tilgængeligt for dig hos mig – og inden du kommer har jeg gjort klar og redet op til dig. Når du skal hjem, skal du ikke rydde op, det tager jeg mig af.

Jeg tilbyder denne yogaform på små hold. Der er trygt og rolig hos mig – og de bedste rammer for at give dig selv lov til at give slip og slappe af.

Jeg tilbyder også Ene-timer i Den Restorative Yoga. (Se beskrivelse under anden side her på hjemmesiden.)

Det ville glæde mig at guide dig i denne skønne Yogaform – Bettina