HVAD ER NADA?

NADA er kort fortalt øreakupunktur. Det er en behandlingsform, som har til formål at afbalancere og styrke kroppens funktioner. NADA-akupunktur kan bl.a. bruges i forbindelse med stress, afhængighed, angst, depression, søvnløshed og personlig udvikling.

Hvordan virker NADA-Akupunktur?

NADA virker ved at stimulere belønningssystemet. Akupunkturen udløser endorfiner i kroppen og påvirker en række transmitterstoffer, hvilket giver den afslappende og stabiliserende effekt.

NADA er bivirkningsfrit og tilfører ikke noget til kroppen, men hjælper derimod kroppen til at reetablere sig selv og skabe balance. Derfor er der heller ingen begrænsninger på NADA, og alle kan have gavn af behandlingen.

Selvom akupunkturen har en øjeblikkelig virkning, virker NADA bedst ved regelmæssige og længerevarende forløb. Mange oplever, at de vedvarende NADA-forløb er med til at skabe ro – fysisk såvel som følelsesmæssigt.

NADA-Akupunktur punkter og forløb

Under NADA-behandlingen sættes fem sterile engangsnåle i hvert øre. Du vil mærke nogle små stik, når nålene sættes i, men det forsvinder hurtigt igen. Nålene skal sidde i ørene i 45 minutter, og for at få den fulde effekt af behandlingen, anbefales det at du sidder stille og slappe af imens.

Behandlingen er som udgangspunkt en nonverbal proces – det betyder ikke, at der ikke må tales imens, men blot af effekten er størst, hvis samtalen begrænses, og du får lov til at slappe af under behandlingen. På den måde er behandlingen også med til at skabe en ro og nær kontakt til dig selv, da det stille samvær i sig selv kan have en beroligende effekt.

I NADA-akupunktur arbejder man med fem punkter, som har hver sine positive egenskaber. De fem punkter er:

  • Sympatikus, som giver sindsro
  • Shen Men, som øger ens tålmodighed
  • Nyren, som giver viljestyrke og visdom
  • Lungen, som giver mod og lindrer sorg
  • Leveren, som giver accept og mindsker vrede
Det er individuelt hvor mange behandlinger man har brug for. En behandling er oftest ikke nok, men kan give en umiddelbar ro, hvis du har haft en travl dag eller føler dig stresset.
Nogle skal have 3-5 behandlinger, nogle 10-20 – alt afhængig af udgangspunktet og målet.