“Når kroppen siger fra – tag kontakten igen” – genoptræningsforløb for stress ramte.

Til februar 2024 starter nye forløb op i Spiren – i et Fysioterapeutisk regi.

Der vil tilbydes to forløb: Fase 1 & Fase 2

Det bliver genoptræningsforløb for folk som oplever stress, kroniske smerter, diffuse smerter, lettere depression, nedsat styrke, angsttilstande.

Det er også til dig som befinder dig i en krise pga. en ydre omstændighed i dit liv – eller til dig som blot er nysgerrig efter at komme dybere i kontakt med din krop.

Når vi oplever noget, som er voldsomt og som er udenfor vores kontrol; eller har været i en længerevarende periode hvor fornemmelsen af krav og pres har været større end vores ressourcer og kompetencer, kan hjernen finde på at lukke ned for sanserne for at passe på os.

Det kan resultere i at, fortolkningsprocessen af alle de signaler vores nervesystem opfanger fra vores hormoner, nervesignaler til og fra organer, muskler, knogler og andet væv, bliver midlertidig afbrudt eller modtaget med sløring og forvirring. Hjernen får derfor upræcise input fra sanserne eller fortolker dem forkert.

Dette påvirker dit humør, overskud, handlekraft og din grundlæggende indre fornemmelse af dine ressourcer.

Hensigt med disse forløb: er at genskabe den midlertidige afbrudte forbindelse mellem hjerne og krop. Vi vil styrke din indre sansning, så din hjerne oplever at din krop er et sikkert og trygt sted at bo.

Dette vil vi gøre med målrettede øvelser og små simple bevægelser som er inspireret fra den Psyko-motoriske fysioterapi og Gradueret genoptræning.

Dette kan give dig følelsen af igen at være hjemme i din krop. Du genvinder tilliden og kan stole på din krops signaler. Det vil øge din handle- og modstandskraft.

På Fase 2 forløbene vil vi have mere opmærksomhed på at genvinde styrke og muskelkraft ved hjælp af principperne fra Gradueret genoptræning.

Hvad kan du forvente:

Jeg vil trygt guide dig gennem sessionerne, som  vil bestå af en meget stille, blid og nænsom praksis.

Fokus er på at komme ned i kroppen for bedre at kunne mærke sig selv, hvilket betyder at alle øvelserne er meget rolige og med en indadrettet opmærksomhed.

Jeg vil guide i simple åndedrætsøvelser, små blide flows og bevægelser, stræk af bindevævet i kroppen.

Yogaspiren skaber de perfekte trygge rammer til denne praksis. Jeg vil gøre alt hvad jeg formår for at holde rummet og skabe ro, tillid og tryghed. Dermed kan du overgive dig til måtten og øvelserne

Jeg har alt nødvendigt udstyr til vores timer sammen.

Så kom blot i blødt og behageligt tøj – og gerne lunt tøj, trøjer og sokker, da kropstemperaturen kan opleves at sænke sig når vi arbejder med nervesystemet.

Sessionerne på forløbet vil hovedsageligt bestå og have fokus på praksis og den kropslige og umiddelbare effekt af øvelserne. Vi vil dog ind imellem snakke om hvordan og hvorledes vi påvirker vores system med øvelserne.

Inden forløbet vil du have haft en Enetime på 90 min. sammen med mig.