Yin Yoga – Stilhedens Yoga 

Funktionel Yin Yoga efter Paul Grilley metoden.

I yin yoga arbejder vi med bindevævet for at opnå mere frihed og smidighed i kroppen. Bindevævet er som et edderkoppespind – det hænger sammen fra top til tå og holder hele din krop sammen – derfor omtales bindevævet også som kroppens lim. Det giver kroppen form og ligger omkring alle muskler, ledbånd, sener, indre organer og nerver.

Som en helt naturligt proces “tørrer” bindevævet ud en lille smule hvert eneste dag. Hvis vi ikke bevæger og bruger kroppen, kan bindevævet stivne uhensigtsmæssigt og det kan resultere i ømhed, spændinger og smerter i kroppen.

Yin yoga er en stille, meditativ yoga, hvor hver stilling typisk holdes i 3-5 minutter. Hermed stimuleres bindevævet  til at blive mere væskerigt, stærkere og mere fleksibelt. Effekten af disse lange, sunde stræk kan være med til at skabe en mærkbar forandring i både krop og sind.

Den funktionelle Yin Yoga, som jeg guider i hos mig, bygger på en funktionel tilgang til kroppens anatomi og fysiologi.

Det betyder, at vi fokuserer på yogastillingens funktion og hensigt fremfor stillingens æstetik. Vi er alle bygget forskelligt, og derfor er det langt mere hensigtsmæssigt at  stillingerne tilpasses vores krop.

Den funktionelle tilgang til yogaen og din egen krop, er meget selvkærlig og nærværende. Vi arbejder på at skabe plads til selvaccept og selvomsorg.

Der er intet facit – intet rigtigt eller forkert.

Yin Yoga passer til alle niveauer – og er et perfekt supplement til de mere dynamiske motionsformer som ligger vægt på indre varme og sammentrækning af muskler.