Naturterapi

Naturterapi

Naturterapi: Hvad er det, og hvad kan det gøre for os?

Naturterapi er en terapiform, der bruger naturen som ramme og redskab til at fremme vores trivsel og sundhed. Som uddannet naturterapeut fra ViNatur, vil jeg gerne dele, hvad naturterapi indebærer, og hvordan det kan hjælpe dig.

Vi er selv natur!

Vi er oprindeligt skabt til at leve i tæt samspil med naturen. Forskning viser, at ophold i naturen har en positiv indvirkning på vores immunforsvar, stressniveau, humør, livsglæde og helbred generelt. Naturterapi trækker på denne viden og bruger naturen som en vigtig del af helingsprocessen.

Naturens positive virkninger

Naturen hjælper kroppen med at frigive beroligende hormoner, der reducerer stress og angst. Det giver os mulighed for at slippe tankemylder og bekymringer for en stund, så krop og sind kan blive genopbygget.

ViNatur’s NBMC-metode

ViNatur har udviklet en naturbaseret metode kaldet NBMC (Nature, Body, Mind, Community), som har vist sig at kunne forbedre livskvaliteten og sundheden hos mennesker med forskellige sygdomme og lidelser som hjertekar-sygdomme, kræft, KOL, diabetes, stress, angst og depression. Metoden skaber en stærk forbindelse mellem os og naturen og fremmer en betydelig synergieffekt.

Hvad indebærer naturterapi?

Naturterapi handler om at hjælpe mennesker med at genvinde troen på sig selv og skabe et fællesskab, der bringer større livsmod og handlekraft. Terapien kombineres ofte med:

  • Bålterapi: Samling omkring et bål kan skabe ro og give plads til refleksion.
  • Kropsfornemmelsesaktiviteter: Øvelser som åndedrætsøvelser, lege og kropsbevidsthedsøvelser fremmer kropslig sundhed og skaber en flowtilstand, der har en signifikant restituerende virkning på vores psykiske sundhed.

Fordelene ved naturterapi

Mange oplever, at naturterapi:

  • Reducerer stress og angst
  • Forbedrer humøret og livsglæden
  • Styrker immunforsvaret
  • Øger kroppens og sindets restitution
  • Skaber en dybere forbindelse til naturen og sig selv

Oplev naturterapi i Spiren 

Jeg tilbyder naturterapi, hvor vi sammen udforsker naturens helende kræfter. Kom og oplev, hvordan naturen kan hjælpe dig med at finde balance og styrke i både krop og sind.

Jeg glæder mig til at byde dig velkommen til en rejse ind i naturens ro og styrke.

De bedste hilsner

Bettina